Bu bir reklamdýr.

yasin suresinin meali

Google Reklamlarý

yasin suresinin meali ile ilgili benzer olabilecek konular...

yasin suresinin meali  hakkýnda arama bilgileri...

Ziyaretçilerimiz bu sayfayý bulmak için Google`da þu aramalarý yaptýlar.
Siz de; bir dahaki geliþinizde, bu aramalarý yaparak, bu sayfayý kolaylýkla bulabilirsiniz.

yasin suresinin 78. ayetlerinin meALÝ - yasin suresinin ilk sayfasý ve meali - kuran þýfrelerý - yasin suresinin son sayfasý meali - yasin 13 ayet oku meal - Yasin suresi sozlerini indir - yasin meal resimleri - \"yasin suresi 8. ayet\" hadis - Yasin Suresinin Meali - yasinin son sayfasýný oku - yasin suresinin meali - yasin süresinin meali - yasinin türkçe meali

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

17 Aðustos 2006, 12:47:48
musab

YASÝN SURESÝNÝN MEALÝDÝR.
Sû›RE, ÝSMÝNÝ ÝKÝ HARFTEN ÝBARET OLAN ÝLK û‚YETTEN ALMIÞTIR. MEKKE'DE ÝNMÝÞTÝR. Yû‚SûŽN Sû›RESÝ KUR'AN'IN KALBÝ KABUL EDÝLMÝÞ VE MÜSLÜMANLAR ARASINDA AYRI BÝR ÖNEM KAZANMIÞTIR. FAZÝLETÝ HAKKINDA HADÝSLER VARDIR.
BÝSMÝLLAHÝRRAHMANÝRRAHÝM
1- Yâsîn.
2- 3- Ey Muhammed! Hikmetli Kur'ân'a andolsun ki, sen risâlet görevi
4- Dosdoðru bir yol üzerindesin.
5- 6- Babalarý korkutulmamýþ ve kendileri de gafil olan bir kavmi, çok güçlü ve çok merhametli olan Allah'ýn indirdiði (Kur'ân) ile korkutasýn.
7- Andolsun ki onlarýn çoðunun üzerine azab sözü hak olmuþtur. Onlar imana gelmezler.
8- Çünkü biz onlarýn boyunlarýna kelepçeler geçirmiþiz. O kelepçeler çenelerine dayanmýþtýr da burunlarý yukarý, gözleri aþaðý somurtmaktadýrlar.
9- Hem önlerinden bir sed, arkalarýndan bir sed çekmiþiz, kendilerini sarmýþýzdýr. Baksalar da görmezler.
10- Onlarý korkutsan da korkutmasan da onlara göre birdir, inanmazlar.
11- Sen ancak Kur'ân'a tabi olan ve görünmediði halde Rahman olan Allah'tan korkan kimseyi sakýndýrýrsýn. Ýþte onu bir baðýþlanma ve çok þerefli bir mükafatla müjdele.
12- Gerçekten biz ölüleri diriltiriz, onlarýn önceden yapýp gönderdiklerini ve býraktýklarý eserlerini yazarýz. Zaten biz her þeyi açýk bir kütükte, bir "imam-ý mübin"de (ana kitapta, yani Levh-i mahfuzda) sayýp tesbit etmiþizdir.
13- Sen onlara, o þehir halkýný örnek ver. Hani oraya peygamberler gelmiþti.
14- Hani biz onlara iki peygamber göndermiþtik, fakat onlar ikisini de yalanlamýþlardý. Biz de (onlarý) üçüncü bir peygamberle destekledik. Onlara: "Þüphesiz ki biz size gönderilmiþ elçileriz." dediler.
15- Onlar da: "Siz bizim gibi insandan baþka birþey deðilsiniz, hem Rahman olan Allah, hiçbir þey indirmedi. Siz sadece yalan söylüyorsunuz." dediler.
16- Peygamberler dediler ki: "Rabbimiz biliyor ki biz gerçekten size gönderilmiþ elçileriz."
17- "Bize düþen de sadece apaçýk tebliðdir."
18- Onlar dediler ki: "Herhalde biz sizin yüzünüzden uðursuzluða uðradýk. Eðer bu iþten vazgeçmezseniz, andolsun ki, sizi hiç týnmadan taþlarýz ve mutlaka bizden size pek acýklý bir azab dokunur."
19- Peygamberler de þöyle cevap verdiler: "Sizin uðursuzluðunuz beraberinizdedir. Size öðüt verildi diye mi (uðursuzluða uðradýnýz)? Doðrusu siz israfý âdet etmiþ bir kavimsiniz."
20- O sýrada þehrin ta ucundan bir adam koþarak geldi ve: "Ey kavmim! Uyun o elçilere!"
21- "Uyun sizden hiçbir ücret istemeyen o zatlara ki, onlar hidayete ermiþlerdir."
22- "Bana ne oluyor da kulluk etmeyecekmiþim beni yaratana? Hep döndürülüp O'na götürüleceksiniz."
23- "Hiç ben O'ndan baþka ilâhlar edinir miyim? Eðer O Rahman, bana bir zarar dileyecek olsa, onlarýn þefaati benden yana hiçbir þeye yaramaz ve onlar beni kurtaramazlar."
24- "Þüphesiz ki ben, o zaman apaçýk bir sapýklýk içinde olurum."
25- "Þüphesiz ki ben, Rabbinize iman getirdim, gelin dinleyin beni."
26- (Sonra ona) "haydi gir cennete!" denildi. O da dedi ki: "Ne olurdu kavmim bilseydi!"
27- "Rabbimin beni baðýþladýðýný ve beni kendilerine ikram edilen kullarýndan kýldýðýný."
28- Biz arkasýndan kavminin üzerine bir ordu indirmedik, indirecek de deðildik.
29- Sadece bir gürültü oldu, onlar da hemen sönüverdiler.
30- Yazýklar olsun o kullara ki, kendilerine glen her bir peygamberle mutlaka alay ediyorlardý.
31- Görmediler mi ki, kendilerinden önce nice kuþaklarý helak etmiþiz. Onlar artýk kendilerine dönüp gelmiyorlar.
32- Onlarýn hepsi toplanýp, sadece bizim huzurumuza getirilmiþlerdir.
33- Hem bir delildir onlara ölü toprak. Biz ona hayat verdik ve ondan taneler çýkardýk da ondan yiyip duruyorlar.
34- Biz orada hurmalýklardan, üzüm baðlarýndan bahçeler yaptýk. Ýçlerinde pýnarlardan sular fýþkýrttýk.
35- (Bunu), Onun ürününden ve kendi elleriyle yaptýklarýndan yesinler diye (yaptýk). Hâlâ þükretmeyecekler mi?
36- Yerin bitkilerinden, kendi nefislerinden ve daha bilemeyecekleri þeylerden bütün çiftleri yaratan Allah'ýn þaný ne yücedir.
37- Gece de onlara bir delildir. Biz ondan gündüzü soyar çýkarýrýz, bir de bakarlar ki karanlýða dalmýþlar.
38- Güneþ de bir delildir ki kendi yolunda akýp gidiyor. Ýþte bu çok güçlü ve her þeyi bilen Allah'ýn takdiridir.
39- Ay'a gelince, ona menziller tayin ettik. Nihayet o eski hurma salkýmýnýn çöpü gibi (yay haline) dönmüþtür.
40- Ne güneþin aya çatmasý yaraþýr, ne de gece gündüzü geçebilir; onlarýn her biri kendi yörüngesinde yüzerler.
41- Onlar için bir delil de bizim, onlarýn neslini dolu bir gemide taþýmamýzdýr.
42- Yine kendileri için onun gibi binecek þeyler yaratmamýzdýr.
43- Eðer dilesek onlarý boðarýz da o zaman ne onlarýn feryadýna yetiþen bulunur, ne de onlar kurtarýlýr.
44- Ancak tarafýmýzdan bir rahmet ve bir zamana kadar yaþatmak baþka.
45- Durum böyle iken onlara: "Önünüzdekinden ve arkanýzdakinden korkun ki size rahmet edilsin" denildiði zaman,
46- Ve kendilerine Rablerinin âyetlerinden herhangi bir âyet geldiði zaman mutlaka ondan yüz çevirirler.
47- Onlara: "Allah'ýn size rýzýk olarak verdiði þeylerden hayra harcayýn" dendiði zaman, o kâfirler, müminler için: "Allah'ýn dileyince doyurabileceði kimseyi biz mi doyuracaðýz? Siz apaçýk bir sapýklýk içinde deðil de nesiniz?" dediler.
48- Yine onlar: "Eðer doðru söylüyorsanýz bu (kýyamet) vaadi ne zaman?" diyorlar.
49- Onlar sadece bir tek çýðlýða bakýyorlar, bir çýðlýk ki, onlar çekiþip dururken kendilerini yakalayýverir.
50- O zaman bir vasiyette bile bulunamazlar. Ailelerine de dönemezler.
51- Sû»r'a üfürülmüþtür, bir de ne baksýnlar kabirlerinden Rablerine doðru akýn ediyorlar.
52- Onlar: "Eyvah baþýmýza gelenlere! Mezarýmýzdan bizi kim kaldýrdý? O Rahmân'ýn vaad buyurduðu iþte bu imiþ. Gönderilen peygamberler de doðru söylemiþler" derler.
53- Baþka deðil, sadece bir tek çýðlýk olmuþ, derhal hepsi toplanmýþ huzurumuza getirilmiþlerdir.
54- Artýk bugün hiç kimseye zerre kadar zulmedilmez. Ancak yaptýklarýnýzýn cezasýný çekeceksiniz.
55- Gerçekten cennetlik olanlar bugün bir meþguliyet içinde zevk etmektedirler.
56- Kendileri ve eþleri gölgelerde koltuklar üzerine kurulmuþlardýr.
57- Onlara orada bir meyve vardýr. Ýsteyecekleri her þey onlarýndýr.
58- (Onlara) Rahîm olan Rab'den "selâm" sözü vardýr.
59- Ey günahkârlar! Bugün siz bir tarafa ayrýlýn.
60, 61- "Ey û‚demoðullarý! Þeytana tapmayýn, o size apaçýk bir düþmandýr ve bana kulluk edin, doðru yol budur, diye size and vermedim mi?" (buyurulacak)
62- Böyle iken o sizden birçok nesilleri yoldan çýkardý. Ya o zaman düþünmüyor muydunuz?
63- Ýþte bu size vaad edilen cehennemdir.
64- Bugün yaslanýn ona bakalým inkâr ettiðiniz için.
65- Bugün biz onlarýn aðýzlarýný mühürleriz de neler kazandýklarýný bize elleri söyler, ayaklarý da þahitlik eder.
66- Hem dileseydik gözlerini üzerinden silme kör ediverirdik de yola dökülürlerdi. Fakat nereden görecekler?
67- Yine dileseydik olduklarý yerde kýlýklarýný deðiþtirirdik de ne ileri gidebilirlerdi, ne de geri dönebilirlerdi.
68- Bununla beraber kimin ömrünü uzatýyorsak, yaratýlýþta onu (güç ve kuvvetini alarak) tersine çeviriyoruz. Hâlâ akýllanmayacaklar mý?
69- Biz ona þiir öðretmedik. Bu ona yaraþmaz da... O sadece bir öðüt ve apaçýk bir Kur'ân'dýr.
70- (Bu), diri olanlarý uyarmak ve kâfirlere de azab sözünün hak olmasý içindir.
71- Þunu da görmediler mi: Biz onlar için kudretimizin meydana getirdiklerinden birtakým hayvanlar yaratmýþýz da onlara sahip bulunuyorlar.
72- Onlarý, kendilerinin hizmetine vermiþiz de, hem onlardan binekleri var, hem de onlardan yiyorlar.
73- Onlarda daha birçok menfaatleri ve türlü içecekleri de var. Hâlâ þükretmeyecekler mi?
74- Onlar, Allah'tan baþka birtakým ilâhlar edindiler. Güya yardým olunacaklar.
75- Onlarýn, onlara yardýma güçleri yetmez. Kendileri ise onlar için bazý askerlerdir.
76- O halde onlarýn sözleri seni üzmesin. Biz onlarýn içlerini de biliriz, dýþlarýný da.
77- Ýnsan, kendisini bir damla sudan yarattýðýmýzý görmedi mi de, þimdi apaçýk bir hasým kesildi?
78- Yaratýlýþýný unutarak bize bir de mesel fýrlattý: "Kim diriltecekmiþ o çürümüþ kemikleri?" dedi.
79- De ki: "Onlarý ilk defa yaratan diriltecek ve o her yaratmayý bilir."
80- Size o yeþil aðaçtan bir ateþ yapan O'dur. Þimdi siz ondan tutuþturmaktasýnýz.
81- Gökleri ve yeri yaratan, onlar gibisini yaratmaya kâdir deðil midir? Elbette kâdirdir. Çünkü o her þeyi yaratandýr, her þeyi bilendir.
82- O'nun emri, bir þeyi dileyince ona sadece "Ol!" demektir. O da hemen oluverir.
83- O halde her þeyin mülkü ve tasarrufu (hükümranlýðý) elinde bulunan Allah'ýn þaný ne yücedir. Siz de yalnýz O'na döndürüleceksiniz.

Galu: .... Bela.... ELHAMDULÝLLAH...!!!!

Bu Konunun Linki : 

Yukarýdaki linki arkadaþlarýnýza göndermek için kullanabilirsiniz. Bu sayfada yasin suresinin meali ile ilgili olarak; yasin suresinin meali hakkýnda bilgiler nedir yazýlarý veya þiirleri Kur'an-ý Kerim sureleri ayetleri, kuran suresi, türkçe meali, ayeti, açýklamalarý, tefsiri vs. gibi bilgileri veya indirme linklerini, sözleri veya resimleri yasin suresinin meali siteleri gibi benzer birçok konularý bulabilirsiniz.

Yapman gerekenleri yaparsan, mutlu olursun. (Z.Ç)

Copyright © 2006-2120 Vatan.TC
Her hakký saklýdýr.